Skip to content

Покривът е покрив, когато тежи точно, колкото трябва

Покривът е щитът на вашия дом. Той трябва да ви предпазва от метеорологичните условия, мръсния въздух, шума, и дори в случай на бедствие. Важно е да е изграден от висококачествени материали. Мит е, че керемидите трябва да са възможно най-леки, за да не тежат на конструкцията на сградата. Всъщност покривът трябва да има оптимално тегло.

Широко застъпен мит у нас е, че бетоновите керемиди са твърде тежки и натоварват конструкцията на сградата. Всъщност основната тежест, която трябва да понесе един покрив, в климатичните условия на България, е тази на снега (над 100 кг./кв. м) и следователно тежестта на самата керемида не е основният фактор за натоварването на конструкцията.

Бетоновата керемида Bramac има тегло 4,3 кг, т.е. е едва с около килограм по-тежка от стандартна керамична керемида. Това всъщност е предимство. Керемидата трябва да тежи на мястото си, за да даде сигурност на дома ви. Тя трябва да го защитава по време на бури и силен вятър, като остане на мястото си.

Високата плътност и висококачественото покритие на бетоновите керемиди ги прави изключително устойчиви на екстремни метеорологични условия. Те абсорбират 20% по-малко влага, в сравнение с конкурентни покривни материали. Bramac ви дава възможност да изберете продукти с три или пет защити срещу студ, жега, бурен вятър, проливен дъжд, градушка и дори пожар. 

 

Равносметката е в полза на бетоновите керемиди Bramac. Благодарение на характеристиките им, с тях се изграждат красиви покривни системис оптимално тегло и с максимум защитаза вашия дом.

 

Разгледайте и другите предимства на бетоновите керемиди на страницата Ремонт на покрива и на Facebook страницата на Bramac.